6. den – pátek 19.8.2016

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

Poslední lekce šachového výcviku na táboře byly zaměřeny na opakování koncovek, hádání tahů, analýzu partií, diagramy, ukázky partií, jednotahové a dvoutahové maty a zápis partie.

Během poledního klidu si postupně všechny týmy splnily poslední disciplínu do celotáborové soutěže. Skládaly pexeso s anglicko-českými šachovými výrazy.  Nejrychleji a bez jediné chyby pexeso složil tým červených. Po poledním klidu vypukly konečné boje až do úplného vybití Pokémonů. Boje každý proti každému trvaly tři hodiny. Nejlépe strategicky vedli boj zelení – Harmony. Na druhém místě se umístil tým červených – Valor, třetí místo vybojoval tým žlutých – Instinct a poslední místo zůstalo na tým modrých – Mystic.

Každý člen v týmu  měl možnost pomocí své snahy po celou dobu tábora sbírat hvězdný prach  (body) i sám za sebe. Nejlépe se umístili:

  1. v týmu zelených ( Harmony) – Miloš Bednář, Adéla Petrželová
  2. v týmu červených ( Valor) – Lucie Pichová, Michal Blažek
  3. v týmu žlutých ( Instinct) – Šárka Marxová, Jan Horák
  4. v týmu modrých ( Harmony) – Tomáš Gloser, Oliver Pech

První získal trofej krále a druhý kartičku maskota týmu – Pokémona, podepsanou všemi  dospěláky.

Po večeři došlo k vyhlášení výsledků a předání cen pro všechny děti, celkovému zhodnocení tábora a zakončení.

 Všichni trenéři byli vyzváni, aby dětem řekli něco o svých šachových úspěších, a že jich nebylo zrovna málo. Trénovali je totiž krajští přeborníci, úspěšní reprezentanti ČR na ME, MEU,MS, olympiádě mládeže, prvoligoví hráči, mladí úspěšní šachisté, kteří jsou vlastníky mnoha trofejí a především výborní lidé.

 

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *