5. den – čtvrtek 18.8.2016

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

Dopolední práce v šachových skupinách byla zaměřena  na partie Karpova, taktiku, koncovky- základní pěšcové, rozbor partií, řešení diagramů. Ve druhé skupině si zahrály děti  miniturnaj.

Odpoledne proběhly čtyři sportovní disciplíny, aby si týmy měly možnost získat hvězdný prach. Ten potřebují, aby si tak mohly vylepšit svého osobního Pokémona pro závěrečný týmový boj.

První disciplína byla nazvána Crossfit  a byla zaměřena na štafetový běh s cviky. Měřil se čas zvlášť starším dětem a zvlášť mladším. Druhá disciplína byla nazvána  Chess memory. Tato disciplína byla zaměřena na zapamatování si pozice na šachovnici a následné její postavení. Měřil se u toho čas, za jak dlouho tu pozici postavily, a za chybějící figurky dostávaly trestné body. Vše se potom sečetlo v týmu dohromady. Současně s touto disciplínou probíhala venkovní  hra Člověče nezlob se a poslední disciplínou tohoto dne bylo oblíbené přetahování lanem.

Večerní program měl na starosti Luboš Roško, který děti pozval na simultánku. Kdo chtěl hrát simultánku, musel nasbírat co nejvíce bodů v řešení  10 diagramů. Do simultánky s ním se tak probojovalo deset nejlepších. Nakonec simultánku hráli:  Jan Horák, Adam Holda, Miloš Bednář, Matěj Komora, Tobiáš Zdechovský, Elen Hetfleischová, Jakub Ocelák, Tomáš Gloser, Michal Špriňar, Šárka Marxová, Jan Kačírek, Martin Hilscher. Nikdo nevyhrál, ale Luboš vyhodnotil tři nejlepší partie. Nejlépe si při simultánce vedl Miloš Bednář, Jakub Ocelák a Jan Horák.

 

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *