Anička Voříšková – mistryně ČR

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

Pár slov po ukončeném MČR v Koutech nad Desnou
 
 
Nejdříve kluci na FIDE Open,
 
Tobiáš Zdechovský  se po nešťastném začátku, kdy měl po dvou partiích s elově výrazně slabšími hráči půl bodu, rozehrál ke slušnému výkonu. Zbytek turnaje už měl bez prohry a nakonec za 3,5 bodu ze sedmi partií zakončil okolo svého nasazení.
Honza Dedek po úvodní prohře v prvním kole a kontumáku v kole druhém ve zbývajících 5 kolech proti ratingově silnějším soupeřům uhrál 2 cenné remízy. Se 2 body skončil třicátý.
Asi oba měli v plánu lepší umístění, ale zkušenosti se budou hodit do budoucna.
 
Anna Voříšková v kategorii D14 byla nasazená jako číslo 1 s celkem velkou ratingovou převahou. Soupeřky však rozhodně nedávaly nic zadarmo a ukázaly, že se se svými trenéry pilně připravují. O čemž se Anička přesvědčila ve druhém kole, kdy dokonce prohrála. Po psychickém oklepání  však dojela turnaj bez ztráty a obhájila své nasazení. Ve zkráceném turnaji se tak stala mistryní ČR. Děkuji všem, kteří se na tom podíleli.
 
Rád bych zde ještě připomněl prodloužení úspěchů královéhradeckého kraje. Po úspěšné olympiádě dětí a mladeže se na MČR dostali hned 3 královéhradečáci na stupně vítězů.
 
D14 – Anna Voříšková – 1. místo
D12 – Elen Hetfleischová – 2. místo
H12 – Lukáš Zelba – 3. místo
H10 – Daniel Jan Krautschneider – 4. místo
D14 – Lada Zelbová – 5. místo
 
Jen tak dál…
 
Zdeněk Voříšek
 
Kategorie: Nezařazeno