Šachový tábor – 2. den

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

2.den  – neděle 18. 8. 2019

 V neděli dopoledne proběhly šachové lekce. O šachové výuce bude informovat hlavní trenér pan Ing. Luboš Roško.

A odpoledne? Hurá ven! Počasí bylo nádherné.

Celkem se vystřídaly 4 aktivity. Některé byly rozděleny na to, že mezi sebou soutěžili zvlášť mladší děti  a pak starší děti. U jiných soutěží byla družstva pohromadě.

První hra zvaná KOLÍK. Principem této hry bylo donést co nejdál dřevěný kolík a vrátit se zpět v časovém limitu. Troufáme si říct, že tato hra sklidila mezi dětmi úspěch.

Další hrou byla STONOŽKA. Vytvoření stonožky pomocí předklonu a chycení se za ruce a následné zkoordinování pohybů za účelem se co nejdřív dostat do cíle bylo pro některé oříškem, který se ale nakonec podařilo všem rozlousknout.

Poslední běhací hrou tohoto dne byla hra LÍSTEČKY. Kartičky s čísly 1 – 30 a barvou každého týmu byly rozmístěny po louce. První bylo to družstvo, které mělo posbírané všech 30 čísel. Přičemž byl v terénu jenom jeden z družstva, který měl za úkol přinést lísteček s číslem, které bylo v pořadí.

Následovala tvůrčí část programu. V té měly jednotlivé týmy za úkol nakreslit na vlajku postavičku svého týmu – Bobíka, Fifinku, Myšpulína nebo Pinďu. Všechny obrázky se povedly a bylo velmi těžké určit, který je nejzdařilejší. Po prvním soutěžním dni je pořadí následující: Fifinka na 1. místě, Bobík na 2. místě, následuje Pinďa a za ním Myšpulín. Nic to ale neznamená, každá hra může rozhodnout a tak se pořadí může rychle změnit.

Večer měly děti možnost získávat šachové vědomosti pod vedením Luboše Roška, nebo se dívat na film Čtyřlístek ve službách krále. Někteří si hráli na pokoji své hry.

Svatava Ptáčková

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *