56. Šachové Zaječice – MČR družstev starších žáků

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

Legendární 56. Šachové Zaječice byly letos podruhé odehrány v Chrudimi a klubová výprava nám udělala radost jak velikostí (14 hráčů: 1 družstvo a dvě dvojice do 10 let a jednotlivci + hráč hostující v družstvu Šachoví draci, 5 doprovodů a další rodiče), tak zejména výsledky.

 

Rekapitulace:

Družstvo v MČR šestičlenných družstev starších žáků skončilo 24./70, o místo předčilo nasazení a meziročně poskočilo o 21 míst! Složení družstva 7 členů, na 3.-5. šachovnici se střídali 4 hráči: Jáchym Janouch (host) 6/9, Tobiáš Zdechovský 5/9, Matěj Komora 3,5/7, Miloš Bednář 4,5/7, Honza Dedek 3/6, Michal Špriňar 4/7 a Peťa Příhodová 3,5/9.

Družstva celkově zde

Samozřejmě tak při naší třetí účasti psal tým klubovou historii v pořadí i dalších statistikách, jak je zřejmé z přehledu. Kam poskočí za rok?

Stejně se činily dvojičky, zkušenější áčko ve složení Ondra Svoboda a Viky Vondruška skončilo s 11 body o jeden za medailí 11./54, béčko mladíků (mohou hrát i příště, Roman Holubař dokonce 2x, Marek Dokoupil byl na prvním turnaji mimo školu a rovnou na takto prestižním) získalo nadějných 7 bodů.

 

Dvojice celkově zde

I ve dvojicích dosáhlo áčko na nejlepší výsledek při našich účastích a velkým příslibem do budoucna je i výkon béčka, jak vyplývá z historického přehledu.

V jednotlivcích za sebou nechali plno ratingovanych hráčů shodně 3,5 bodoví pánové Špriňar st. a Šlapák st.

Výsledky jednotlivců zde

Peťa Šlapák (2009) neměl bohužel parťáka do dvojic, tak hostoval za „draky“ a na 6. šachovnici nasbíral krásné 4 body.

Ve fotogalerii v záložkách naleznete další obrázky z turnaje.

Zpráva na webu Královéhradeckého šachového svazu zde

Závěrečná zpráva z turnaje od pořadatele zde

Web pořadatele s mnoha dalšími informacemi a fotografiemi

Byl to prostě parádní, i když náročný víkend…

Děkujeme hráčům za skvělou reprezentaci klubu, Jáchymovi Janouchovi z Jičína za hostování v družstvu, rodičům a doprovodům za výbornou spolupráci!!!

Roman Šolc

 

 

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *