Mistrovství Čech HD 12-16 v Harrachově

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

Mistrovství Čech HD 12-16 v klasickém šachu se odehrálo 21.-28.10.2017 v Harrachově ve zdejším největším Hotelu FIT FUN, zároveň se bojujovalo i v tradičních FIDE a Národní openu. Do kategorie H12 si vybojovali postup z KP jeho vítěz Matěj Komora a dále Miloš Bednář a Honza Dedek. Michal Špriňar a Ondra Svoboda zase hráli Národní Open. Za finanční podporu účasti děkujeme Královéhradeckému kraji.

Naše chlapce vedly paní Táňa Svobodová jako vedoucí výpravy a paní Komorová (babička) a paní Bednářová.  Ubytování bylo vyhovující a jídlo na rozdíl od loňského roku také. Šachový program byl zpestřený vycházkami do okolí (Mumlavské vodopády) a výpravami do města, kde se kluci podívali na skokanské můstky a posilnili palačinkami. Počasí celkem přálo, takže po šachových bitvách bylo na čerstvém vzduchu fajn, stejně jako relax v bazénu.
Kromě partií, jejich analýz s šachovými mistry a velmi důsledné každodenní přípravě na další kolo, což byla pro naše hráče nezbytná novinka, a za což trenérům děkujeme, výprava absolvovala i šachové přednášky. Ve čtvrtek po partiích si většina našich hráčů zahrála pěknou simultánku s šachovými mistry. 

 

Celkově byla šachově zřejmá velká vyrovnanost našich borců. A jako to tedy vše dopadlo?
H12, účast 78 hráčů, Ø ELO turnaje 1313:
– 12 míst nad svým nasazením skončil s turnajovým výkonem 1330 na celkovém 30. místě (3. z KHŠS) Komora Matěj LOK 1280 s 5 body. Pěkný výkon! A to v prvním kole hrál s naprosto suverénním vítězem turnaje Brožkou, který 7x za sebou vyhrál a dvěma remízami nakonec jistil 1. místo.
– dokonce 23 míst nad svým nasazením s výkonem 1255 obsadil 45. příčku Dedek Jan LOK 1106 s 4,5 body. Klubové překvapení turnaje, jen tak dál!
– špatný konec soutěže se třemi prohrami díky uspěchaným partiím naopak odsunul až na 62. pozici Bednáře Miloše LOK 1333 s 3,5 body. S tím ani výkonem 1232 jistě není sám spokojený. Škoda, přitom 2/3 soutěže byly od Miloše velmi slibné. Tak příště!
Národní open, účast 92 hráčů, Ø ELO turnaje 1343:
– 18 míst nad svým nasazením s výkonem 1323 se prezentoval na 47. stupínku Špriňar Michal LOK 1187 se 4,5 body. Pěkný výkon! O start v mistrovské H12 jej zřejmě připravila pouze neúčast na postupovém KP.
– i benjamínek výpravy polepšil výrazně své umístění oproti nasazení, konkrétně o 23 míst, a tak 61. příčku obsadil výkonem 1271 Svoboda Ondřej LOK 1077 se 4 body. Výrazné zlepšení oproti loňsku a výborná příprava na listopadové MČ H10.
Resumé:
Klubovou účast na Mistrovství Čech lze považovat za velmi úspěšnou  A to jak z hlediska výsledků a zlepšení jednotlivých hráčů, jejich přístupu k přípravě i disciplíně, tak celkové bilance výpravy 21,5/44 možných (jedna vzájemná partie), tj. půl bodu od 50%. To vyniká zejména v souvislosti s nasazením našich v druhé půlce startovních listin, s jednou výjimkou.
Poděkovat se patří za jistě nelehký harrachovský týden hráčům, doprovázejícím dámám, řidičům p. Šulcovi, Špriňarovi a Dedkovi a v neposlední řadě trenérům za přípravu!

Celkové výsledky zde

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *