Mistrovství Čech nejmladších: Ondra Svoboda pátý v H8!

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

V Harrachově se 16. – 20. 11. 2016 odehrálo Mistrovství Čech mládeže. Po starších kategoriích v říjnu tentokrát zápolili nejmladší chlapci a dívky do 8 a 10 let. A my měli tři želízka v ohni… Matěje Komoru a Michala Špriňara v H10 a Ondřeje Svobodu v H8.

Desítky se hrály již od středy 16.11. každý den po dvou partiích v tempu 90 min + 30 sec. / tah. Matěj Komora si vybojoval účast již vloni skvělým 15. místem a letos se loňskému výsledku (5,5 bodu) velmi přiblížil, když dosáhl 5 bodů, což mu tentokrát zajistilo 28. pozici z 66 hráčů s výkonem 1193 (ELO 1091). Potvrdil tak příslušnost k širší špičce této kategorie. Matěj sehrál velmi pěkný turnaj.

Michal Špiňar postoupil na MČ díky druhému místu v KP H10. 2,5 bodu z posledních tří kol jej posunuly na konečnou 45. příčku a s celkovými 4 body a výkonem 1012 (ELO 1111) atakoval 50% turnajovou úspěšnost, což by byl velice solidní výsledek. Michal v prvních fázích turnaje doplácel zejména na svoji příliš rychlou hru, čímž se nevyvaroval rozhodujících hrubek. Turnaj mu však přinesl neocenitelné zkušenosti, které při svém potenciálu jistě náležitě využije.

A nejlepší nakonec! Tušené šance na přední umístění Ondřeje Svobody v osmičkách, které se hrály jako dvoudenní turnaj na 9 kol v rapidovém tempu 20 min. + 10 sec/ tah, se mu podařilo naplnit. Mezi 37 účastníky si od počátku udržoval medailové příčky na dohled a druhý den, přestože hrál s pozdějším vítězem turnaje a poté také s prvním nasazeným hráčem své postavení udržel. K bronzové medaili Ondrovi chybělo jen půl bodu, přesto 5. místo je nádherné – výkon 1199 (ELO 1000). Gratulujeme!!!

Poděkování za výkony na mistrovství, kde výborně reprezentovali náš klub, patří nejen chlapcům, ale i jejich rodičům a doprovodům, kteří účast na turnaji zabezpečili.

Podrobné výsledky HD 8-10

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *