Turnaje šachových nadějí Frýdek Místek 24.-28.3.2016

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

Na tradiční významný mládežnický turnaj, jehož již 37. ročník se konal v Národním domě ve Frýdku Místku v organizátorské režii největší a nejúspěšnější šachové školy v republice BŠŠ, se vypravili 3 naši hráči Zdeněk Báča (U12), Matěj Komora a Ondřej Svoboda (oba U9) s doprovody a dále v rozšířené výpravě Tereza Šulcová (2222 ŠK Polabiny – U12) a Filip Šolc (Slavia Hradec Králové – FIDE OPEN).

Matěj již velmi úspěšně hrál na listopadovém M Čech a na TŠN prokázal, že jeho hodnocení nebylo náhodné, když na frýdeckém turnaji své umístění ještě o jednu příčku v konečné tabulce vylepšil a skončil v konkurenci 44 hráčů 14. se ziskem 4,5 bodu z 8 partií. Nebýt nepozornosti v dalších dvou partiích, kdy soupeřům ulehčil úlohu ztrátou dámy, mohl být rezultát ještě lepší. Gratulujeme k výsledku a těšíme se na příště! smile
Pro Zdendu a Ondru to byl první takto velký individuální republikový turnaj a tak jeli sbírat zkušenosti. Ondra je jistě využuje v květnu na MČR do 8 let. Jejich pozice byla o to těžší, že hráli ve svých kategoriích o 1 a 2 roky mladší… a to je znát.
Zdeněk navíc v prvních čtyřech kolech „pochytal“ ELOvě výrazně silnější hráče, přesto z nich vytěžil po krásné kombinaci vedoucí k destrukci soupeře 1 bod. V druhé půlce turnaje přidal dalších 1,5 bodu a s celkovým ziskem 2,5 bodu a výkonem 1140 může být spokojen (celkově 64./73 hráčů). A až pochopí, že přidělený čas 90 min. + 30 s/tah je určený k přemýšlení a partie převážně „neodstřílí“ rychlostí blesku, jistě nastřádá bodů daleko více, potenciál na to určitě má!
Ondra byl v devítkách jeden z pěti nejmladších hráčů a se soupeři se potýkal bez bázně, to spíše jako prvňáček s pro něho novým zapisováním partií. Až se naučí dotáhnout do vítězství dobře rozehrané partie vč. převahy materiálu, bodíky budou přiskakovat rychleji. Takto získal rovněž 2,5 bodu a umístil se 39./44.
Další „účastníci zájezdu“ jistě doufali, že se jim zadaří o malinko lépe. Terezka po nepovedeném začátku turnaje U12 nastřádala 3,5 a obsadila 52. pozici/73, Filip v 9 kolovém FIDE OPEnu získal po nevyrovnaných výkonech přesně polovinu 4,5 bodu a skončil nad svým nasazením 48./94.
Turnaj celkově proběhl opět na výborné úrovni a rovněž v přátelské atmosféře. I mimošachový program ve spojení zejména se silnou výpravou Polabin si mládež užila, takže akci nelze hodnotit jinak než jako zdařilou smile

Kompletní informace vč. výsledků a fotogalerie – web pořadatele
FOTO

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *